Over mij
Image

Ik ben Inge Regnery, kinderpsycholoog en psychomotorisch kindertherapeut. Ik ben 34 jaar en woon in Amsterdam. Nadat ik in 2007 als kinder- en jeugdpsycholoog ben afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, heb ik op verschillende plekken gewerkt in de jeugdhulpverlening. Gedurende deze periode heb ik veel ervaring opgedaan, onder andere op het gebied van autisme, hechtingsproblematiek en kinderen met een verstandelijke en/of fysieke beperking.

In 2009 ben ik gestart met de opleiding Psychomotorische Kindertherapie (PMKT) bij stichting Le Bon Depart te Utrecht. Ik wilde mij graag specialiseren in een therapie waarin beweging een centrale rol speelt. Zowel persoonlijk als in mijn werk, ervaar ik hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Er is iets in de natuur dat patronen vormt. Wij mensen, onderdeel van de natuur, vormen ook patronen. De geest, waaronder onze gedachten, gevoelens en zelfbeeld is als de wind, en het lichaam is als zand. Ons lichaam beweegt, zoals de geest beweegt. Als je wil weten hoe de wind waait, kijk dan naar het zand. Beweging is een manier om de uitdrukking van de geest te leren kennen en tegelijkertijd is bewegen een manier om veranderingen te bewerkstelligen in de gevormde patronen.
(Cohen, 2008).

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen zich veilig en gezien voelen in de therapie en ik kijk altijd naar de sterke kanten van een kind. Pas als er vertrouwen is, kun je wat opbouwen. Door een band op te bouwen en te kijken naar de unieke mogelijkheden van een kind, kun je als therapeut net even dat zetje geven waardoor de ontwikkeling weer op gang komt.